The Watch Site banner

Staking set TLC

721 views 6 replies 6 participants last post by  Edinburger  
#1 ·
Kontynuując mój temat narzędzi dla zegarmistrzów w stylu vintage……Pomyślałem, że podzielę się uporządkowaniem naprawdę ładnego zestawu do osadzania, który kupiłem jakiś czas temu. Dopiero skończyłem to kończyć.

Image

Obudowa została rozebrana i wypolerowana na francuski połysk, zardzewiałe elementy zostały potraktowane, a wszystkie elementy wypolerowane. Uchwyty / narzędzia oksydowane na zimno. Powierzchnie podstawy odnowione i naoliwione. Eksperymentowałem również z oksydowaniem na zimno osadzaków w innym zestawie, które były szczególnie podatne na rdzewienie, ale pomyślałem, że zostawię ten zestaw "tak jak jest". (Mogę opublikować wyniki oksydowania drugiego zestawu, jeśli ktoś ma podobny problem i chce spróbować)

Image

Image

Attachments

#6 ·
Dobra robota, Keith! Jest piękna!

Mam kilka zestawów do osadzania, które muszę przejrzeć, gdy czas pozwoli. Kupiłem w zeszłym roku ładny zestaw do osadzania Favorite + prasy do kryształów i poza ogólnym czyszczeniem wciąż nie znalazłem czasu, aby naprawdę go przejrzeć tak, jak powinienem.

Zestawy do osadzania są tuż obok zegarków, + maszyn do czyszczenia części zegarków: Jeden nigdy nie wystarczy..........:)

#7 ·
Świetna robota Keith! Jest piękna!

Mam kilka zestawów do osadzania, które muszę przejrzeć, gdy czas pozwoli. Kupiłem w zeszłym roku ładny zestaw do osadzania Favorite + prasy do kryształów i poza ogólnym czyszczeniem wciąż nie znalazłem czasu, aby naprawdę go przejrzeć tak, jak powinienem.

View attachment 556475

Zestawy do osadzania są tuż obok zegarków + maszyn do czyszczenia części zegarków: Jeden nigdy nie wystarczy..........:)
Cóż, Tom, jak wiesz, "Favorite" to mój wybór w prasach do biżuterii. Rozwiertaki są moim zdaniem lepsze z wieloma krawędziami tnącymi i to świetny zestaw, który masz.

Zastanawiam się, czy kiedykolwiek zrozumiem, kiedy dość to dość! Kupiłem ostatnio zestaw koszy do czyszczenia, który nawet nie pasuje do jednej z moich maszyn!